Mainos
Mainos

Janakkala perui puhdistamattoman jäteveden juoksutuksen Hiidenjokeen

Janakkalan kunta on perunut päätöksensä juoksuttaa puhdistamattomat jätevetensä Hiidenjokeen seuraavan kuukauden ajan. Päätös oli mieluinen yllätys monille Hämeenlinnan seudun ranta-asukkaille, mökkeilijöille ja kalastelijoille.

Juoksutukseen olisi lupa Hämeen ympäristökeskukselta Turengin jätevedenpuhdistamon remontin ajaksi. Mediamylläkkä ja kansalaisten painostus johti kuitenkin siihen, että kustannussyistä tehty juoksutuspäätös peruttiin nyt - kustannuksia säästelemättä.

- Toki tämä on Janakkalan kunnalle imagokysymys, kun se on näinkin näkyvästi otsikoitu. Ja myöskin Janakkalan vedelle imagokysymys joka täytyy ottaa huomioon ja olla valmiita siitä maksamaan, Janakkalan vesilaitoksen johtaja Seppo Palmanto, sanoo.

Tänään tehdyn suunnitelman mukaan puhdistamaton jätevesi pumpataan vanhan sokeritehtaan vesialtaisiin, joissa suodattunut vesi lirutetaan Hiidenjokeen. Luvan alkuperäiselle ohijuoksutussuunnitelmalle myöntänyt ympäristöinsinööri Kari Ratilainen on tyytyväinen uusiin suunnitelmiin.

- No eihän väliaikanen järjestely tietysti puhdistamoa vastaa, mutta kyllä se nyt ympäristön kannalta on huomattavasti parempi järjestely.

Kustannusarvio uudesta suunnitelmasta on kokonaan laskematta. Halvemmaksi sen uskotaan kuitenkin tulevan kuin mitä maksaisi mahdollisten imago-ongelmien korjaaminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme