Mainos
Mainos

Jane Green: Vuosi maalla

Arvio: Päivi Mäki-Petäjä

(Karisto)

Tämä kirja osoittautui täysin toisenlaiseksi kuin odotin. Ajattelin, että kyseessä olisi paluu maalle -tyyppistä luontoylistystä. Nimestä huolimatta kirja kertoo kuitenkin enimmäkseen aivan muusta: ihmissuhteista, sairaudesta, perheen merkityksestä. Koko lukemisen ajan takaraivossani jyskytti ajatus siitä, että romaani on niin perusamerikkalainen. Vaikka tarinan ainekset ovat sinänsä hyvät, ne hukataan, kun asioiden käsittely on koko ajan jotenkin pinnallista.

Kaikkein eniten minua ärsytti se, että jokaisen luvun lopussa on ruokaresepti. Alussa se tuntui hupaisalta, mutta kirjan edetessä reseptien yhteys kirjan juoneen muuttui koko ajan absurdimmaksi. Lopulta jätin jo reseptit suosiolla lukematta.

Kirja on nopealukuinen, mutta mitään mieleenpainuvia lukuelämyksiä se ei jättänyt jälkeensä. Peruslomalukemista siis.

Päivi Mäki-Petäjä on MTV3 uutisten ympäristötoimittaja. Työkseen hän tekee luonto- ja ympäristöaiheisia juttuja uutisiin ja Huomenta Suomeen. Myös aihepiiriä koskettava kirjallisuus kiinnostaa, mutta aikaa lukemiseen jää harmittavan vähän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme