Mainos
Mainos

Jänisruttoa Vehkalahdella

Etelä-Suomen läänin jänisruttotapaukset ovat tänä syksynä keskittyneet Etelä-Kymenlaaksoon. Elokuussa todettiin kaksi tapausta Kotkassa ja tällä viikolla paljastui, että Vehkalahden Ihamaalta 14. syyskuuta kuolleena löydetty jänis on menehtynyt jänisruttoon.

Läänineläinlääkäri Kaarlo Erjalan mukaan myös jänisruttoon sairastuneita ihmisiä on tänäkin vuonna todettu. Erjala mainitsee, että jäniksistä on löytynyt myös muita ihmisiin tarttuvia tauteja kuten listeria-bakteerin ja yksisoluisen alkueläimen aiheuttamia sairastumisia.

Ihmiseen tarttuessaan jänisrutto vaatii yleensä lääkärinhoitoa ja antibioottilääkityksen. Ihmisessä tauti ilmenee ankarana flunssan kaltaisena sairautena ja voimakkaana imurauhastulehduksena. Ihmiseen se tarttuu joko suoraan sairaasta jäniksestä, jyrsijästä, jyrsijöiden eritteistä tai hyönteisen pistosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme