Mainos
Mainos

Janran pelastustyöt lykkääntyvät

Saksalaisen rahtilaiva Janran kääntöyritykset taukoavat arviolta kymmenen päivän ajaksi kunnes kääntämiseen tarvittava nosturi saapuu Ahvenanmaalle Rotterdamista Hollannista.

Laivaa yritettiin aluksi kääntää pumppaamalla sen sisään vettä ja ilmaa. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, joten pelastajien on tehtävä työ nosturin avulla. Pelastustöissä tällä hetkellä käytössä olevien laitteiden nostokapasiteetti ei riitä Janran kääntämiseen. Paikalle on tilattu tehokkaampi nosturi, jonka matka Suomeen Rotterdamista asti kestää kymmenisen päivää.

Odotusaikana pelastajat nostavat meren pohjasta Janralta pudonneita kontteja sekä siistivät laivasta haverissa irronnutta romua meren pohjasta. Paperi- ja selluloosalastissa ollut Janra törmäsi merimerkkiin ja kaatui Ahvenanmerellä varhain joulun aatonaattona. Saksalaisalus oli matkalla Raumalta Bremerhaveniin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme