Mainos
Mainos

Japanilaiset Suomessa: Emme pelkää ydinvoimaloiden takia

Suomessa opiskeleva Natsuko Ishikawa ajatteli perjantaisen maanjäristyksen olevan vain yksi Japanin monista järistyksistä.

- Sitten se vain kasvoi ja kasvoi. Lopulta soitin huolissani vanhemmilleni, mutten saanut heitä kiinni, kertoo Ishikawa, jonka vanhemmat asuvat tsunamin runteleman Sendain lähellä, mutta sisämaassa.

Hän sai myöhemmin yhteyden vanhempiinsa, ja he ovat kunnossa.

Ishikawa sanoo, etteivät ydinvoimaloiden ongelmat huolestuta häntä niin paljon kuin internetissä leviävät huhut Japanin tilanteesta.

- Esimerkiksi Twitter-sivustolla huhut leviävät hurjaa vauhtia ja aiheuttavat paniikkia. Pelkään paniikkia enemmän kuin ydinvoimaloita, sanoo Ishikawa.

Chihiro Oka oli tänään Helsinki-Vantaan lentokentällä matkalla kotiin Japaniin. Hän asuu sisämaassa, jossa hänen mukaansa on turvallista.

- Tuttavaperheeni asuu Sendaissa, ja heidän puolestaan olen huolissani. En ole kuullut heistä nyt mitään, sanoo Oka.

Ydinvoimaloiden vuoksi hän ei ole peloissaan. Hän kertoo luottavansa siihen, että Japanin hallitus hoitaa asian kuntoon.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme