Mainos
Mainos

Japanilaiset valitsevat kaikista Pohjoismaista mieluiten Suomen

Suomeen saapuvien japanilaisten määrä on kasvussa. Tutkimuspäällikkö Tom Ylkänen Matkailun edistämiskeskuksesta kertoo, että japanilaiset valitsevat Pohjoismaista matkakohteekseen mieluiten Suomen.

Japanilaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin Pohjoismaissa viime vuonna yhteensä reilut 425 000 vuorokautta. Suomessa japanilaiset yöpyivät lähes 137 000 vuorokautta, mikä on yli 32 prosenttia kaikista yöpymisistä Pohjoismaissa.

Yhtenä syynä japanilaisten mieltymykseen Suomea kohtaan Ylkänen pitää erinomaisia lentoyhteyksiä Suomen ja Japanin välillä.

Japanilaisten Suomi-tietoutta ovat lisänneet merkittävästi myös suomalaiset "menetystuotteet" Muumi ja Joulupukki, jotka ovat suosittuja Japanissa

– Japanilaisilla tuntuu muutenkin olevan tietynlaisia sympatioita Suomea kohtaan. Sitä tosin on vaikeaa sanoa, mikä tässä taustalla vaikuttaa, pohti Ylkänen MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

(MTV3)

Katso Matkailun edistämiskeskuksen tutkimuspäällikkö Tom Ylkäsen ja HelsinkiHelppien haastattelu: (Huomenta Suomi 20.7.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot