Mainos
Mainos

Japanin keisaripari saapui Suomen vierailulle

Japanin keisaripari on aloittanut Suomen-vierailunsa.

Keisari Akihitoa ja keisarinna Michikoa kuljettanut erikoiskone pääsi laskeutumaan Helsinki-Vantaan kentälle kovasta tuulesta huolimatta. Virallinen vastaanotto järjestettiin presidentinlinnan edustalla, jossa vieraita olivat vastassa presidentti Tarja Halonen ja hänen puolisonsa Pentti Arajärvi.

Keisari Akihiton ja keisarinna Michikon ensimmäinen vierailupäivä Suomessa huipentui juhlaillalliseen presidentinlinnassa. Tilaisuuteen on kutsuttu noin 130 vierasta, heidän joukossaan olivat keisariparin vanhat ystävät, Mauno ja Tellervo Koivisto. Illallisella tarjottiin muun muassa helmikanagalantiinia ja fasaania. Lämpimänä ruokana oli kataja-savustettua nieriän seläkettä ja korvasienikastiketta.

Puheessaan keisari Akihito muisteli edellistä, kruununprinssinä tekemäänsä Suomen vierailua ja painotti Suomen ja Japanin välistä yhteisymmärrystä. Akihiton kerrotaan valmistautuneen tähän matkaan lukemalla Topeliuksen tuotantoa.

Huomenna keisariparin ohjelma jatkuu Helsingin kaupungintalolla. Suomen vierailu päättyy sunnuntaina.

Suomi ja Japani solmi diplomaattisuhteet 80 vuotta sitten.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme