Mainos
Mainos

Japanin kriisi kiristänyt selvästi suomalaisten suhtautumista ydinvoimaan

Japanin ydinvoimaonnettomuus huolestuttaa suomalaisia. Esimerkiksi MTV3:n vaalikoneeseen vastanneet ovat kiristäneet tuntuvasti kantaansa lisäydinvoiman rakentamiseen.

Viime keskiviikkona, ennen Japanin ydinvoimaongelmia vaalikoneen vastaajista puolet oli sitä mieltä, ettei Suomi tarvitsee lisää ydinvoimaa. Nyt jo 59 % katsoo, ettei ydinvoimaa tarvitse rakentaa lisää.

Miehet ovat perinteisesti suhtautuneet ydinvoimaan naisia myönteisemmin ja se näkyy myös vaalikoneessa.

Vaalikoneeseen vastanneista miehistä kaksi kolmesta kannatti ydinvoiman lisäämistä ennen Japanin tapahtumia. Nyt kannatus on kuitenkin tippunut 60 prosenttiin.

Vaalikoneeseen vastanneiden naisten kanta ydinvoiman lisäämistä kohtaan oli jo viime keskiviikkona miehiä kielteisempi. Naisista lisäydinvoiman rakentamista kannatti tuolloin vain neljännes. Nyt asenne on kiristynyt entisestään: naisista vain viidennes on lisäydinvoiman rakentamisen kannalla.

Katukyselyssä sama suuntaus

Sama tunnelma oli tänään myös Oulussa, jossa MTV3:n toimittaja Hannu Alsta haastatteli ihmisiä heidän suhtautumisestaan ydinvoimaan.

Suomalaisten suhtautuminen vaikuttaa myös haastattelun perusteella aiempaa kriittisemmältä.

MTV3:n vaalikoneeseen on vastannut yli 405 00 äänestäjää. Kone löytyy osoitteesta mtv3.fi/vaalikone.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme