Mainos
Mainos

Japanista palaavat: Lentolipuilla rahastetaan

Lentolippujen kalliit hinnat ovat närkästyttäneet suomalaiset Japanissa. Torstaina Finnairin halvin yksisuuntainen lento Tokiosta Helsinkiin maksaa jopa 2200 euroa. Viikon loppua kohden hinnat laskevat, mutta vielä lauantainakin lipusta joutuu maksamaan noin 1400 euroa.

Lippujen hinnat kohoavat lähellä lähtöpäivää tyypillisesti normaalia korkeammiksi. Esimerkiksi toukokuussa meno-paluun Helsingistä Tokioon saisi Finnairilta noin 800 eurolla.

Ulkoministeriö on päättänyt, että erityisiä evakuointilentoja ei järjestetä, sillä kaupalliset yhteydet toimivat melko normaalisti. Ne jotka ovat ostaneet Finnairilta meno-paluu -lennon, saavat vaihtaa lentonsa aikaisempaan, jos koneessa on tilaa. Hankalin tilanne on niillä, jotka eivät ole aiemmin varanneet paluulentoa.

Saatavilla on myös niin kutsuttuja stand by -lippuja. Asiakas voi ostaa lipun, jolla voi matkustaa seuraavalla vapaalla lennolla.

Stand by -lippujen hinnat nousseet pilviin

Keskiviikkona Finnairin paluulennolla oli 50 tyhjää paikkaa. Yksi selitys tyhjille paikoille on stand by -lippujen korkealle kohonneet hinnat.

- Kuulemani mukaan stand by -lippu voi maksaa melkein 3000 euroa, Japanista tavoitettu tamperelainen Rin Makira kertoo.

Kotiin pyrkivä Makira on saanut suurimman osan informaatiosta vanhemmiltaan Suomesta. Hän ihmettelee, miksi suurlähetystö suosittelee vain kallista stand by -vaihtoehtoa.

- Uusi lippu lennolleni olisi maksanut 1300 euroa. Itselleni ei tullut kuluja kuin parikymppiä, kun soitin Finnairin puhelinpalveluun ja sain siirrettyä paluupäivääni, Makira sanoo.

- Jokainen stand by -hinnoista kuulemani kommentti on ollut sisällöltään sama: kärsimyksellä riistoa, Makira toteaa.

"Paikkoja ei voi antaa ilmaiseksi"

Finnair jatkaa toimintaansa normaalisti. Finnairilta muistutetaan, että yksisuuntaiset liput ovat aina suhteessa kalliimpia kuin edestakaiset matkat.

- Emme me voi antaa paikkoja ilmaiseksi. Hinnat ovat nyt normaalitasolla, sanoo Finnairin viestintäpäällikkö Maria Mroue.

Evakuointilentojen hinnat olisivat erilaiset. Mroue ymmärtää, miksei ulkoministeriö ryhdy evakuointeihin.

- Japanista pääsee pois normaaleilla yhteyksillä, hän toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme