Mainos
Mainos

Jari Tervo: Layla

(WSOY)

Minua aina hieman arveluttavaa, kun mies yrittää kuvata naisen elämää. Onko se mahdollista? Ilmeisesti kyllä, sillä Jari Tervo onnistuu uskottavasti pujahtamaan Laylan ja Helenan elämänpiiriin. Tervon uusin romaani "Layla" kertoo naisista marginaalissa.

Helena on avioerossa poikansa huoltajuuden menettänyt nainen, joka prostituution kautta yrittää saada elämänsä raiteilleen. Siis hanke, joka voi vain päättyä kehnosti. Tervon ansio on kuvata naisen maailmaa, josta puuttuvat tukipilarit, läheiset ihmissuhteet ja tulevaisuuden näkymät.

Kirjan kiinnostavin juonisäie punoutuu nuoren kurditytön kohtalon ympärille. Layla ei hääyönä vuodakaan verta, mikä häpäisee niin Laylan, hänen veljensä, isänsä ja aviomiehensä kunnian. Häpeätahran voi poistaa vain kunniamurha. Siitä alkaa seikkailu, jossa Layla pakenee ja miespuoleiset sukulaiset seuraavat. Ihmiskauppias on Laylan pelastus.

Kiitettävä asia on se, että Tervo on ottanut teoksensa teemaksi ihmiskaupan ja hämärän seksibisneksen. Ihmiskauppaa ilmenee erityisesti prostituutioon liittyvässä parituksessa sekä pakkotyössä ja muissa työperäisissä hyväksikäyttötilanteissa. Kirjassa ilmenee kuinka ihmiskauppa on kansainvälisesti järjestäytyneen rikollisuuden käsissä.

Tervon kirja Layla pistää lukijan miettimään mitä kaikkea voidaan kulttuurin nimissä sallia, millaista julmuutta ihmiskauppaan sisältyy ja kuinka sen uhreja voidaan auttaa.

Kirjoittaja on kansanedustaja

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme