Mainos
Mainos

Järjestelmälliset automurrot lisääntyneet pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun lisääntyneet automurrot askarruttavat poliisia. Poliisin mukaan varkaudet vaikuttavat ammattilaisliigan tekemiltä.

-Tämä viimeaikainen kehitys on ollut sitä, että saman yön aikana murtaudutaan jopa useisiin kymmeniin autoihin ja anastetaan kaikki irtain omaisuus, elektroniikkaa sekä sellaiset soittimet, jotka on helppo irrottaa autoista, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen Espoon poliisista.

Perinteisiä automurtautujia ovat narkomaanit, mutta nyt poliisi epäilee, että asialla ovat Viron ammattilasliigat, jotka vievät autoista varastettuja soittimia Viron markkinoille.

Viime kuun aikana Espoossa tehtiin 211 automurtoa. Niistä lähes puolessa murron kohteena on ollut Volkswagen. Poliisin mukaan sama trendi on ollut näkyvissä myös Vantaalla. Volkswagenin suosion arvellaan johtuvan siitä, että autossa on helposti irrotettava soitin. Tallinnassa Volkswagenin soittimen katuhinta on sata euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.06.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme