Mainos
Mainos

Järjestö huolissaan kouluruokailusta

Elintarvikealan järjestö Leipätiedotus on luovuttanut opetusministerille kouluruokailua koskevan lausuman. Järjestön mukaan koulujen tulisi valvoa, että oppilaat syövät riittävän monipuolisesti.

Leipätiedotus on huolissaan suomalaisesta kouluruokailusta. Järjestön mukaan vain 13 prosenttia yläasteikäisistä syö kouluaterian kaikki osat, ja monet jättävät kouluruokailun kokonaan väliin.

Järjestö on luovuttanut tänään opetusministeri Antti Kalliomäelle julkilausuman kouluruokailusta. Siinä alan toimijat vaativat kiinnittämään huomiota siihen, että oppilaat syövät koulussa tarjottua ruokaa.

Julkilausuman mukaan väliin jäänyt tai liian vähäinen kouluruokailu johtavat siihen, että koululaiset napostelevat pitkin päivää itse ostamiaan epäterveellisiä välipaloja. Sen seurauksena oppilaiden hammasterveys heikkenee ja paino nousee. Pidemmällä aikavälillä napostelu kasvattaa riskiä sairastua aikuisiän diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin.

Kouluruokailusta on Leipätiedotuksen mukaan tullut monissa kunnissa itsestäänselvyys, johon ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Leipätiedotus on viljan ja leivän kanssa työskentelevien yhteinen tiedotusyksikkö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme