Mainos
Mainos

Järjestö julkaisi lisää kuvamateriaalia tuotantoeläinten kaltoinkohtelusta

Oikeutta eläimille-järjestö on julkaissut uutta kuvamateriaalia eläinten kaltoinkohtelusta.

Piilotetuilla kameroilla otetut kuvat ovat kahdeksasta suomalaisista sikalasta ja kolmesta navetasta. Väkivalta näyttää arkipäiväiseltä ja toistuvalta, Oikeutta eläimille-järjestön tiedotteessa kerrotaan.

– Niin kauan kun eläimet ovat massatuotteita, niitä on vaikea kohdata inhimillisesti ja kunnioittavasti. Jos haluamme väkivallan loppuvan, meidän on alettava nähdä eläimet tuntevina ja tiedostavina yksilöinä – ei tuotteina, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä järjestön tiedotteessa.

Järjestön julkaisemista kuvista paljastuu, että eläimiä – vasikoita, lehmiä ja sikoja – lyödään nyrkillä ja pitkävartisella lantakolalla. 

Porsaita käsitellään heittelemällä, ja ne kastroidaan järjestön mukaan ilman riittävää kivunlievitystä. 

Kuvatut navetat ovat Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Keski-Suomessa. Sikaloista kolme on Satakunnassa, kaksi Varsinais-Suomessa, loput Etelä-Pohjanmaalla, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto tuomitsee tiedotteessaan niin eläinsuojelulain vastaisen toiminnan tiloilla kuin tilojen salakuvauksen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme