Mainos
Mainos

Järjestö varoittaa: Helsingistä saattaa hävitä 10 000 vuokra-asuntoa parissa vuodessa

Vuokranantajien valtakunnallinen etujärjestö Suomen Vuokranantajat on äärimmäisen pettynyt Hetemäen verotyöryhmän ehdotukseen nostaa pääomatuloveroprosentti 28:sta 30:een.

- Pääomaveron nosto saattaa aiheuttaa sen tilanteen, että nykyiset vuokranantajat eivät enää vuokraa asuntoaan, vaan myyvät sen pois siksi, että vuokrantuotto on olematon, sanoo Suomen Vuokranantajat -järjestön puheenjohtaja Antti Arjanne.

Suomessa on kaikkiaan 240 000 vuokranantajaa. Helsingissä kaikista vuokrahuoneista peräti 28 prosenttia on yksityisten vuokranantajien omistamia.

-Jos näistä yksityisistä lähtee merkittävä osa pois, vaikkapa toistakymmentätuhatta, niin silloin on kyllä käsillä melko vakava paikka, varoittaa Arjanne.

Arjanteen mukaan Helsingin kaupunki täysin riippuvainen yksityisten vuokranantajien toiminnasta

- Eihän yhteiskunta pysty vuokrahuoneistoja rakentamaan, jo kymmenentuhattakin yksityistä vuokra-asuntoa häviää yhtäkkiä kahdessa vuodessa, sanoo Arjanne.

MTV3:n Huomenta Suomi - ohjelmassa vieraillut Arjanne muistuttaa, että vuokranantajille jää jo nyt käteen vaatimaton summa kasvavien ylläpitokustannusten sekä nousevien vesi- ja lämpökulujen jälkeen.

(MTV3)

Katso Suomen Vuokranantajat -järjestön puheenjohtajan Antti Arjanteen haastattelu: (Huomenta Suomi 22.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme