Mainos
Mainos

Järjestö: Veroale pienentää kampaamolaskuja

Hiusalan järjestö uskoo, että vuoden alussa voimaan tuleva kampaamo- ja parturipalveluja koskeva arvonlisäveron alennus siirtyy kuluttajahintoihin.

Parturi- ja kampaamopalveluiden hinnat laskevat ensi viikolla, uskoo hiusalan toimiala- ja työmarkkinajärjestö Suomen Hiusyrittäjät ry.

Järjestö odottaa jäseniensä siirtävän tulevan veronalennuksen kuluttajahintoihin. Parturi- ja kampaamopalveluiden työn arvonlisävero laskee vuoden alussa 22 prosentista 8 prosenttiin.

- Toivon, että veroale näkyy kaikkien yrittäjiemme hinnoissa, ja uskon, että suurin osa aikoo näin toimia. Alussa vastarintaa oli enemmän, mutta nyt on ymmärretty, että kyse on kuluttajan maksamasta verosta, joka vain kulkee kauttamme valtiolle, kertoo Suomen Hiusyrittäjien puheenjohtaja Ari Sandberg.

Suomen Hiusyrittäjien mukaan veroale tarkoittaa kuluttajalle reilun kymmenen euron säästöä sadan euron kampaamolaskussa. Kahdenkymmenen viiden euron hiustenleikkuu alenee puolestaan 2-3 euroa.

Järjestö uskoo veroalen tihentävän asiakaskäyntejä sekä parantavan alan työllisyyttä.

Veronalennus on osa EU-maissa toteutettavaa kokeilua, ja se päättyy vuoden 2010 lopussa. Työn arvonlisävero alenee vuoden alussa kahdeksaan prosenttiin myös pienissä korjauspalveluissa, kuten polkupyörien, kenkien ja vaatteiden korjaamisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme