Mainos
Mainos

Järjestöistä apu koululaisten iltapäivähoitoon

Suomen nuorisoseurojen liittokokous katsoo, että lasten iltapäivätoiminnan ja koulukerhojen järjestäminen on niin valtiovallan kuin kuntienkin otettava vakavasti.

Mielekkäällä harrastustoiminnalla on suuri merkitys lasten syrjäytymisen ehkäisyssä. Harrastusjärjestöissä on monipuolisia voimavaroja ja tietotaitoa kerhojen järjestämiseen, mutta jo koulutiloista perityt vuokrat tulevat usein esteeksi.

Tänään Seinäjoella päättynyt liittokokous edellyttää julkilausumassaan, että koulujen tulee avata ovensa järjestöille ja yhteistyössä niiden kanssa hakea keinot lasten iltapäivätoiminnan aloittamiseen. Kunnat voivat hankkia ala-asteen koululaisille kerhoja ostopalveluina järjestöiltä kouluille tai sen läheisyyteen. Valtion tulee suunnata työllisyysvaroja tai veikkauksen käyttämättä jääneitä voittovaroja kerhonohjaajien palkkaukseen.

Suomen Nuorisoseurojen liiton valtuuston puheenjohtajaksi vuosiksi 1998-99 valittiin kansanedustaja Maria-Kaisa Aula Tervolasta, I varapuheenjohtajaksi maakuntasihteeri Kauppi Virkkala Kaustiselta ja II varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Sinikka Hurskainen Imatralta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme