Mainos
Mainos

Järjestöjen varainkeruulle valmisteilla eettiset pelisäännöt

Keräysten säännöstö varmistaisi muun muassa sen, että keräystarkoitus olisi yleishyödyllinen. Säännöstö on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden puolella.

Joukko kansalaisjärjestöjä suunnittelee eettisiä pelisääntöjä järjestöjen ja säätiöiden rahankeruulle. Säännöstö on yksi 12 järjestön perustaman Vastuullinen Lahjoittaminen (Vala) -yhteistyöorganisaation päätavoitteista.

Säännöstö on tällä hetkellä vasta luonnosvaiheessa, mutta se on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden puolella. Myös sisäministeriön rahankeräyslakiin valmistelemien muutosten pitäisi tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Valan hallituksen puheenjohtajan Aki Temisevän mukaan eettinen säännöstö varmistaisi, että keräystarkoitus olisi yleishyödyllinen. Lisäksi se lisäisi järjestöjen varainkeruun läpinäkyvyyttä.

Säännöstöön on tarkoitus kirjata myös hyväksyttävät rahankeruutavat ja järjestöjen keskinäiset reiluussäännöt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot