Mainos
Mainos

Järjestöt haluavat RAY:n jatkavan lastenhoitoapua

Lastenhoitoon kohdistetut avustukset ovat parhaillaan RAY:n selvitettävinä, koska lastenhoitopalveluita tarjoavat järjestöjen ohella myös yksityiset tahot. Järjestöt pelkäävät, että ilman RAY:n avustusta niiden antama lastenhoitoapu voi loppua.

Seitsemän järjestöä vetoaa Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) toimitusjohtajaan Sinikka Mönkäreeseen lastenhoitoavustusten puolesta. Lastenhoitoon kohdistetut avustukset ovat parhaillaan RAY:n selvitettävinä, koska lastenhoitopalveluita tarjoavat järjestöjen ohella myös yksityiset.

Järjestöt pelkäävät, että ilman RAY:n avustusta niiden antama lastenhoitoapu voi loppua. Järjestöt vetoavat siihen, että harvalla perheellä on varaa maksaa tilapäisestä lastenhoidosta markkinahintaa, joka voi nousta jopa 25 euroon tunnilta.

ADHD-liitto ry, Adoptioperheet ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Lapsiperheiden Etujärjestö ry, Suomen Monikkoperheet ry, Suomen Uusperheellisten liitto ry sekä Yksinhuoltajien ja Yhteishuoltajien Liitto ry jättivät vetoomuksensa Mönkäreelle tänään. Ne painottivat, että järjestöjen saama tuki lastenhoitoavun koordinointiin on tehokasta ja edullista lapsiperheiden ennaltaehkäisevää tukemista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme