Mainos
Mainos

Järjestöt haluavat sairaiden kokemukset osaksi opetusta

Pitkäaikaissairaat, vammaiset tai heidän omaisensa tietävät parhaiten, millaista on rampata eri hoidoissa ja kokea jatkuvaa särkyä. Nämä kokemukset pitäisi sosiaali- ja terveysjärjestöjen mukaan saada osaksi terveydenhuollon opetusta.

Kokemuskoulutusta ajavan ryhmän puheenjohtajan Kaarina Laine-Häikiön mukaan nyt on aika siirtyä valittamisesta valistamiseen. Tavoitteena on kouluttaa noin 500 kokemuskouluttajaa, jotka kiertävät oppilaitoksissa kertomassa kokemuksistaan.

Suomessa on jo arviolta 200 henkilöä, jotka ovat käyneet nykyisen kaltaisen kurssin kokemuskouluttajaksi. He toimivat Laine-Häikiön mukaan enemmän tai vähemmän villisti, koska tähän asti mikään keskusjärjestö ei ole ohjannut heidän toimintaansa.

Opetusministeriö ei ole vielä vilkuttanut vihreää valoa tällaiselle kokemuskoulutukselle, mutta Laine-Häikiön mukaan keskusteluja asiasta käydään jo lähipäivinä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme