Mainos
Mainos

Järjestöt: Metsäyhtiöiden mailla suojeltavia kohteita

Ympäristöjärjestöt ovat selvittäneet metsäyhtiöiden omistamien metsien luontoarvoja. Järjestöt vaativat, että UPM ja Tornator suojelevat yhteensä 50 luontoarvoiltaan merkittävää aluetta Etelä-Suomessa ja Lounais-Kainuussa.

UPM on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja. Sillä on metsää runsaat 900 000 hehtaaria. Tornatorilla on noin 600 000 hehtaaria metsää, ja se on Suomen kolmanneksi suurin metsänomistaja. Tornatorin pääomistaja on Stora Enso.

Suojeltavaksi esitettävien alueiden yhteispinta-ala on noin 7000 hehtaaria. Luonto-Liitto, Greenpeace ja Suomen luonnonsuojeluliitto toivovat, että ympäristöministeriö ja metsäyhtiöt aloittaisivat neuvottelut suojelemisesta pian. Osalle kohteista on jo olemassa hakkuusuunnitelma.

- Joukossa on todellisia helmiä, joilla on myös valtakunnallista merkitystä suojelualueverkon kehittämisessä, kertoo Luonto-Liiton metsävastaava Risto Mustonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme