Mainos
Mainos

Järjestöt peräävät EU:ta kunnioittamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia

Setan ja Eurooppanuorten yhteisessä kannanotossa muistutetaan, että seksuaalivähemmistöihin kohdistuvia ennakkoluuloja ja väkivallantekoja ei ole saatu kitkettyä Euroopan unionin jäsenmaista.

Ihmisoikeusjärjestö Seta ja kansalaisjärjestö Eurooppanuoret vaativat EU:lta toimia ihmisoikeuksia loukkaavia jäsenvaltioita vastaan.

Yhteisessä kannanotossaan järjestöt moittivat, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvat ennakkoluulot ja väkivallanteot ovat yhä osa Euroopan unionin jäsenmaiden arkea. Järjestöjen mukaan eräät EU-maat jopa kannustavat loukkaamaan ihmisoikeuksia muun muassa kieltämällä homoseksuaalien pride-kulkueet.

Kannanotto julkaistiin helatorstaina, koska tänään vietetään myös kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää.

Kansanedustaja Oras Tynkkysen mielestä Suomen on tuettava aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia Venäjällä.

- Ulkopoliittisen johdon on pidettävä perusoikeuksien turvaamista ja demokratiakehitystä esillä kaikissa tapaamisissa naapurimaan edustajien kanssa, Tynkkynen kehotti omassa kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot