Mainos
Mainos

Järjestöt: Suomen ilmastopoliittisen itsepetoksen päätyttävä

Kansalaisjärjestöt ovat pettyneitä Dohan ilmastokokouksen tuloksiin. Greenpeace, Luonto-Liitto ja Maan ystävät katsovat samalla, että laiha tulos oli odotettua.

Suomella ei ole järjestöjen mukaan mitään sanottavaa kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa, jos se itse ei nosta päästövähennyssitoumuksiaan niin, että ilmastokatastrofi voidaan välttää.

– Kansainvälisen ilmastosopimuksen odottelun aika on ohi. Suomen on ryhdyttävä heti omiin toimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Se on hallituksen vastuulla, järjestöt sanoivat yhteisessä lausunnossaan.

Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller vaati, että Suomen on sitouduttava vähentämään päästöjään 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

Myös kehitysyhteistyön asiantuntijajärjestö Kepa suomi Dohan tuloksia.

– Ilmastonmuutos karkaa käsistä, jos päästöjä ei käännetä laskuun vuoteen 2015 mennessä. Mutta edes Filippiinejä ilmastoneuvottelujen aikana rusikoinut taifuuni Bopha ei saanut päättäjiä kiirehtimään ilmastotoimia, sanoi Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Tuuli Hietaniemi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme