Mainos
Mainos

Järjestöt: Tasa-arvoinen avioliittolaki saatava heti

Opiskelijajärjestöt vaativat tasa-arvoisen avioliittolain säätämistä Suomeen. Vetoomuksen kirjoittaneet 13 järjestöä ovat pettyneitä siihen, ettei tasa-arvoisen avioliittolain toteuttamista kirjattu uuden hallituksen ohjelmaan.

Järjestöjen puheenjohtajien mielestä ihmisten oikeuksien ei tulisi riippua heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan.

–Miksi ylläpitää kahta erilaista järjestelmää parisuhteiden virallistamiselle? Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen mutta valtion silmissä suhteiden pitäisi aina olla tasa-arvoisia riippumatta siitä, ketkä toisiaan rakastavat, järjestöt linjaavat tiedotteessaan.

Järjestöt muistuttavat, että samaa sukupuolta olevat ihmiset voivat solmia avioliiton esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa, Espanjassa, Kanadassa, Portugalissa, Islannissa ja Argentiinassa.

–Myös Suomen tulee liittyä osaksi kansainvälistä kehitystä ja lopettaa ihmisten asettaminen eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Toivottavasti jo ensi vuonna Pride-kansa voi lopulta juhlia avioliittojaan, järjestöt toivovat.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muiden muassa kokoomuksen, SDP:n, keskustan, RKP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton opiskelijajärjestöt. Mukana ovat myös Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen Ammattiin Opiskelevien liitto SAKKI.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme