Mainos
Mainos

Järjestöt vaativat kehy-lupauksen pitämistä

Yli sata kansalaisjärjestöä on jättänyt vetoomuksen, että Suomi pitäisi kiinni hallitusohjelmaan kirjatuista kehitysyhteistyötavoitteista.

Kaikkiaan 114 suomalaista kansalaisjärjestöä on vedonnut valtiovarainministeri Eero Heinäluomaan, jotta hän pitäisi kiinni hallitusohjelmaan kirjatusta kehitysyhteistyötavoitteesta.

Järjestöt luovuttivat vetoomuksensa luonnollista kokoa olevalle pahvi-Eerolle, koska ministeri Heinäluoma on kieltäytynyt ottamasta vastaan etujärjestöjä ennen maaliskuussa pidettäviä kehysneuvotteluja. Neuvotteluissa asetetaan Suomen valtiontalouden kehykset seuraavalle viidelle vuodelle.

Tavoite on, että kehitysapu olisi 0,7 prosenttia bruttokansantulosta vuonna 2010. Viime vuonna prosenttiosuus oli 0,39 ja tänä vuonna 0,42.

Järjestövetoomuksen allekirjoittajien joukossa on järjestöjä Marttaliitosta Metalliliittoon sekä Maan ystävistä partiolaisiin.

Vetoomusteksti ja lista allekirjoittajista: http://www.07.fi

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme