Mainos
Mainos

Järjestöt vaativat kehy-lupauksen pitämistä

Yli sata kansalaisjärjestöä on jättänyt vetoomuksen, että Suomi pitäisi kiinni hallitusohjelmaan kirjatuista kehitysyhteistyötavoitteista.

Kaikkiaan 114 suomalaista kansalaisjärjestöä on vedonnut valtiovarainministeri Eero Heinäluomaan, jotta hän pitäisi kiinni hallitusohjelmaan kirjatusta kehitysyhteistyötavoitteesta.

Järjestöt luovuttivat vetoomuksensa luonnollista kokoa olevalle pahvi-Eerolle, koska ministeri Heinäluoma on kieltäytynyt ottamasta vastaan etujärjestöjä ennen maaliskuussa pidettäviä kehysneuvotteluja. Neuvotteluissa asetetaan Suomen valtiontalouden kehykset seuraavalle viidelle vuodelle.

Tavoite on, että kehitysapu olisi 0,7 prosenttia bruttokansantulosta vuonna 2010. Viime vuonna prosenttiosuus oli 0,39 ja tänä vuonna 0,42.

Järjestövetoomuksen allekirjoittajien joukossa on järjestöjä Marttaliitosta Metalliliittoon sekä Maan ystävistä partiolaisiin.

Vetoomusteksti ja lista allekirjoittajista: http://www.07.fi

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot