Mainos
Mainos

Järjestöt vaativat lasten hyvinvointia hallitusohjelmaan

Huolenaiheena on eriarvoistuminen, sillä pahoinvoivia on arvioiden mukaan 5-10 prosenttia suomalaisista lapsista.

Suomella ei ole varaa lasten ja nuorten pahoinvoinnin kasvun jatkumiseen, toteavat lapsiasiavaltuutettu ja alan järjestöt. Nämä vaativat lasten ja nuorten hyvinvointia kärkiasiaksi seuraavaan hallitusohjelmaan. Ne muistuttavat, että jatkuva lasten sekä perheiden ongelmia korjaavien erityispalveluiden kysynnän kasvu tulee kalliiksi myös valtiolle ja kunnille.

Eriarvoistuminen on huolenaiheena, sillä pahoinvoivia on arvioiden mukaan 5-10 prosenttia suomalaisista lapsista. Lasten ja nuorten hallitusohjelmassa todetaan, että seuraavan hallituksen on sitouduttava tavoitteisiin, joilla pahoinvoinnin kasvu pysäytetään. Tavoitteiden täytyy olla konkreettisia, niitä varten on saatava tarpeeksi varoja ja niiden toteutumista on seurattava erityisessä lapsi- ja nuorisopoliittisessa ministeriryhmässä.

Lisäksi lasten ja nuorten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin edistämiseksi kaivataan kansallista arvokeskustelua.

Lasten ja nuorten hallitusohjelma julkistettiin tänään Helsingissä. Sen ovat laatineet Kirkkohallitus, Lapsiasiavaltuutetun toimisto, Lastensuojelun keskusliitto, Nuori Suomi, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi, Terveyden edistämisen keskus sekä Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta (Nuora).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot