Mainos
Mainos

Järjestöt vaativat tuntuvampia alkoholiveron korotuksia

Järjestöjen mielestä alkoholin hinta on edelleen tehokkain keino vaikuttaa sekä alkoholin kulutukseen että siitä aiheutuviin haittoihin.

Sosiaali- ja terveysalan järjestöt kannattavat sosiaali- ja terveysvaliokunnan ehdotusta, jonka mukaan alkoholiveroa olisi nostettava hallituksen kaavailemaa korotusta enemmän.

Järjestöjen mukaan hallituksen esittämät veronkorotukset eivät vielä hillitse vielä suuriksi kasvaneita alkoholihaittoja. Ne pelkäävät, että mietojen juomien hinnat saattavat jopa laskea.

Hallituksen olisi järjestöjen mielestä sitouduttava korottamaan alkoholiveroa myös tulevina vuosina ostovoiman kehityksen mukaan. Eniten olisi korotettava väkevän viinan ja oluen hintoja, koska niistä aiheutuu suurimmat haitat.

Järjestöjen mielestä alkoholin hinta on edelleen tehokkain keino vaikuttaa sekä alkoholin kulutukseen että siitä aiheutuviin haittoihin. Alkoholin hinnan pitäisi olla niin korkea, että se hillitsisi kokonaiskulutusta ja suurkulutusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot