Mainos
Mainos

Järjestöt: Vammaispalvelulaki ei ole kaikille sama

Vuoden voimassa olleen vammaispalvelulain soveltamisessa eri puolilla maata on suuria eroja. Vammaisjärjestöjen edustajien mukaan osa kunnista on halunnut testata lain vahvuutta.

Hallinto-oikeuksien jo ratkaisemia kiistatilanteita ovat olleet muun muassa lähiomaisen oikeus toimia henkilökohtaisena avustajana. Myös vanhuuden ja vammaisuuden rajanveto, vaikeavammaisen asumisjärjestelyjen vaikutus avun saantiin ja tulkinnat oman tahdon ilmaisemisesta ovat aiheuttaneet kiistatilanteita.

Vammaispalvelulain uudistuksen myötä vaikeavammaiselle syntyi subjektiivinen oikeus henkilökohtaiseen apuun. Apua voi saada normaalien päivätoimien lisäksi kodin ulkopuoliseen harrastamiseen ja vapaa-ajan viettoon 10 tuntia kuukaudessa. Ensi vuonna määrä kasvaa 30 tuntiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot