Mainos
Mainos

"Järkyttävää, ettei THL puolusta lapsia"

Sikainfluenssarokotteen vuoksi narkolepsiaan sairastuneiden lasten vanhemmat haluavat lapsilleen korvauksen pysyvästä haitasta.

- Jos turvalliseksi sanottu rokote aiheuttaa sen, että lapsi sairastuu kroonisesti ja saa lievänkin aivovaurion, pitää se korvata, sanoo narkolepsiaa sairastavan pojan äiti, joka haluaa pysytellä nimettömänä.

Lääkevakuutusvahinkopooli kertoi tänään korvaavansa narkolepsiaan sairastuneille hoito-, matka- ja lääkekulut. Lapset saavat korvauksen myös pysyvästä haitasta ja ansionmenetyksestä, jos narkolepsiasta aiheutuu työkyvyttömyys.

- Kuka pystyy arvioimaan ansionmenetyksen, jos lapsi on nyt vasta 7-vuotias, äiti kysyy.

Narkolepsialasten vanhemmat uskovat, että tautitapauksia paljastuu vielä lisää, sillä aivan pieninä rokotetuilla lapsilla liialliseen uneliaisuuteen ei välttämättä ole vielä kiinnitetty huomiota.

- Mikä on niiden lasten kohtalo, joilla tautia ei ole vielä todettu, minkälaiset oikeudet korvauksiin heillä on, narkolepsiaa sairastavan pojan äiti pohtii.

Hän sanoo, että usko viranomaisiin on romahtanut. Hän olisi toivonut, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa virhe olisi myönnetty heti ja lapsista olisi otettu selkeästi vastuu.

- Kyse on lasten ihmisoikeuksista. Järkyttävää, ettei THL:ssä ole puolustajia lapsille, vaan lääkeyhtiöiden rahakoneisto ja yleinen rokotususkottavuus vie pidemmänkorren.

Katso Varpu Helpisen juttu (Seitsemän uutiset 5.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme