Mainos
Mainos

Jarmo Korhonen havittelee jatkokautta puoluesihteerinä

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen asettuu ehdolle jatkaakseen tehtävässään seuraavan kaksivuotiskauden. Korhonen sanoi Ylen Ykkösaamussa, että hän on käytettävissä Lahden puoluekokouksen valitessa uutta puoluesihteeriä.

Korhonen kertoi saaneensa pyyntöjä asettua ehdolle Etelä-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun piirijärjestöitä sekä "lukemattomalta määrältä" paikallisyhdistyksiä.

- Jos minua tukevat tahot tekevät Lahdessa esityksen, niin olen käytettävissä. Minä luotan keskustan järjestöväkeen - - ja annan heidän tehdä päätöksensä.

Korhonen katsoo hoitaneensa lupaustensa mukaisesti puolueen tavoiteohjelman, sääntöjen, jäsenrekisterin uudistamisen ja vaalitoiminnan vetämisen.

Puoluesihteerin toimintaa on arvosteltu vaalirahasotkujen takia voimakkaasti myös puolueen sisältä. Hän on jo saanut yhden varteenotettavan vastaehdokkaan, Suomenmaan päätoimittajan Timo Laanisen. Korhonen totesi Ykkösaamussa, että kritiikki on hänelle tuttua.

- Olen kuullut tämän saman tekstin jo neljä vuotta. Puoluekokous päättää puoluesihteeristä - ja pulinat pois, sanoi jo Johannes Virolainen vuoden 1980 puoluekokouksessa. Keskustan kenttä puhuu ja siihen ei ole valitusoikeuksia.

Korhonen ei halunnut ottaa kantaa puolueen puheenjohtajavaaliin, eikä hän ole keskustellut puheenjohtajaehdokkaiden kanssa omasta ehdokkuudestaan.

- En ole keskustellut yhdenkään puheenjohtajaehdokkaan kanssa. Olen muodostanut itsenäisesti tämän kannan.

Keskustan uusi puoluesihteeri valitaan kahden viikon kuluttua Lahdessa.

(MTV3 - STT)

Katso Elisa Tikkasen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme