Mainos
Mainos

Ex-suurlähettiläs Jarmo Viinanen kommentoi saamaansa varoitusta: Ei mielestäni perusteita

Ulkoministeriö on antanut kirjallisen varoituksen Suomen entiselle suurlähettiläälle Jarmo Viinaselle. Viinasen mukaan varoitukselle ei ole perusteita.

Suomen entinen Tukholman suurlähettiläs Jarmo Viinanen kommentoi, ettei hänen saamalleen kirjalliselle varoitukselle ole virkamieslain mukaisia perusteita.

Viinanen kertoo tiedotteessa olevansa pahoillaan, jos joku on kokenut hänen käytöksensä epäasialliseksi.

– Viime kuukausien aikana on esitetty lausuntoja, joiden mukaan käyttäytymiseni olisi ollut työyhteisössäni epäasiallista. Suhtaudun näihin lausuntoihin erittäin vakavasti, hän kertoo.

Ulkoministeriön mukaan Viinanen toimi vastoin virkavelvollisuuksiaan. Viinasella on oikeus valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen. Viinanen työskentelee tällä hetkellä ulkoministeriön tehtävissä kotimaassa.

Päätöksessään ulkoministeriö katsoo, että Viinanen ei käyttäytynyt suurlähettilään arvon, ulkoasiainneuvoksen ja edustuston päällikön virka-aseman ja tehtävien edellyttämällä tavalla vaan toimi vastoin virkavelvollisuuksiaan Suomen Tukholman-suurlähetystön päällikkönä.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että päätös perustuu edustustossa työskennelleiden ihmisten kirjallisiin kertomuksiin tapahtuneesta. Lisäksi näyttönä toimii sisäisen tarkastuksen muistio, joka perustuu kirjalliseen aineistoon ja edustuston henkilöstön kuulemiseen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme