Mainos
Mainos

Järventaus: Aktivistien oikeusapu harkintaan

Oikeusministeri Jussi Järventaus haluaa kettutarhaiskujen oikeudenkäynneissä myönnetyt ilmaiset oikeusavut harkintaan. Järventaus sanoo sanomalehti Pohjalaisessa, että hän aikoo laajentaa oikeusapua pohtivan toimikunnan tehtävää sisällyttämällä siihen ns. kettutyttöpykälän.

-Toimikunta pohtii nyt tuloihin perustuvaa valtion myöntämää oikeusapua. Kettutarhaiskuissa peruste olisi rikostyyppi, oikeusministeri sanoo.

Järventauksen mielestä oikeusavun antamisen moraalinen oikeus tulee kyseenalaiseksi silloin, kun rikoksen tekijöillä on selkeästi tiedossa tekonsa seuraukset. Hän korostaa, että kettutarhaiskuja tehdään jatkuvasti, suunnitelmallisesti ja tietoisena siitä, että tekijät eivät tule selviytymään omista oikeudenkäyntikuluistaan.

-Tällaisissa tapauksissa ei aina tunnu oikeudenmukaiselta, että heillä on mahdollisuus saada yhteiskunnalta korvaus oikeudenkäyntikuluihinsa, Järventaus sanoo.

Oikeusministerin mielestä ei pidä rinnastaa luontoaktivisteja ja kettutarhaiskujen tekijöitä. Hänen mukaansa edelliset toimivat julkisesti ja omalla henkilöllisyydellään. Jälkimmäiset sen sijaan "hiiviskelevät pimeässä ja toimivat salakavalasti oveluutta ja viekkautta hyvin ikävästi käyttäen", kuvailee Järventaus Pohjalaisen mukaan.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme