Mainos
Mainos

Järventaus: Kansaa jakava raja muuttunut

Oikeusministeri Jussi Järventauksen mukaan nykyään voidaan puhua uudesta yhteiskuntarajasta, joka jakaa kansalaiset työssä oleviin ja työstä syrjäytyneisiin. Järventauksen mielestä työn ja pääoman väliseen ristiriitaan perustuva luokkayhteiskunta on pitkälti mennyttä aikaa.

Avoin kilpailutalous ja talouden globalisoituminen ovat Järventauksen mukaan syitä työn ja pääoman ristiriidan lieventymiseen. Järventaus puhui tänään Pohjois-Karjalan maakunnallisessa yrittäjäpäivässä Joensuussa.

Järventauksen mukaan työntekijän ja -antajan välistä rajaa kuvaava viiva on muuttunut pikemminkin ympyräksi, jonka sisällä nämä pyrkivät yhteistyössä mahdollisimman hyvään tulokseen. Työssä olevien ja työstä syrjäytyneiden välistä yhteiskuntarajaa voidaan Järventauksen mukaan madaltaa yrittäjyyden ja kannattavan yritystoiminnan avulla.
-Siten, että yritysten on mielekästä tarjota työtilaisuuksia yhä useammalle, Järventaus korosti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme