Mainos
Mainos

Järventaus kokoomuksen puoluehallituksen suosikki oikeusministeriksi

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sai eniten kannatusta kokoomuksen puoluehallituksessa, joka käsitteli tänään oikeusministeri Kari Häkämiehen seuraajan valintaa.

Puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö kertoi kokouksen jälkeen, että keskustelussa Järventauksen nimi tuli ylivoimaisesti eniten esille. Puoluehallitus ei äänestänyt ehdokkaista, vaan ratkaisevan päätöksen tekee myöhemmin iltapäivällä kokoontuva kokoomuksen eduskuntaryhmä.

Puoluehallituksessa ei pidetty merkittävänä ongelmana sitä, että uudeksi ministeriksi valittaisiin joku muu kuin puolueen kansanedustaja. Lähes kaikki puoluehallituksen jäsenet ovat muita kuin kansanedustajia. Eduskuntaryhmässä tullaan varmasti esittämään toisenlaisiakin näkemyksiä.

Järventaus nousi uutena nimenä ehdokaskeskusteluun eilen eduskuntaryhmän ulkopuolelta. Järventaus ei ole kansanedustaja eikä myöskään kokoomuksen jäsen. Puolueen kansanedustajista ehdokkaina on mainittu mm. Kimmo Sasi, Ville Itälä ja Paula Kokkonen.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme