Mainos
Mainos

Järventaus tinkisi minimipalkasta

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus esittää, että pitkäaikaistyöttömiä voitaisiin työllistää minimipalkkaa pienemmällä palkalla. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa Järventaus sanoo, että väkisin hän ei ketään työllistäisi, vaan menettelyyn tarvittaisiin sekä työttömän että työnantajan suostumus.

-Mielestäni järjestelmä voitaisiin ottaa kokeiluluontoisesti käyttöön. Kysymyksessä olisi yksi lisäkeino työllisyyden parantamiseksi, Järventaus sanoo. Järventauksen perussanoma on, että työttömälle annettaisiin mahdollisuus nousta peruspäivärahan köyhyydestä parempiin ansioihin. Hän ei lähde arvioimaan, millainen vaikutus esityksen läpimenolla olisi työllisyyteen. -Vastaavantyyppistä järjestelmää kokeiltiin aikoinaan nuorten kohdalla. Se tosin toimi aika huonosti, sillä yrittäjien mukaan monet työnantajat eivät tienneet järjestelmän olemassaolosta, Järventaus sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Järventauksen mukaan parasta köyhyyden alentamista olisi erityisesti pienten ansiotulojen verotuksen keventäminen ja työnantajamaksujen alentaminen. Se kannustaisi työhön ja madaltaisi työllistymisen kynnystä. Järventaus pitää viime viikkojen köyhyyspakettikeskusteluja poliittisena kosmetiikkana. Järventaus sanoo haastattelussa, että hänen mielestään paras lääke syrjäytymisen ja köyhyyden estämiseksi on työ. (STT)

03:51

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme