Mainos
Mainos

Järvien tilaa parannetaan niittämällä

Esimerkiksi Lapissa järvien vesikasveja niitetään tänä kesänä 12 kohteessa.

Ympäristökeskukset ovat parhaillaan niittämässä vesikasveja kymmenillä Suomen järvillä. Niitto on yksi menetelmistä, jolla parannetaan vesistön tilaa ja käyttökelpoisuutta.

Niitto on vedenpinnan noston ja ruoppauksen ohella tärkeimpiä vesistön kunnostusmenetelmiä. Kunnostuksen lisäksi kuitenkin myös esimerkiksi valumavesien mukana tulevia ravinteita pitäisi vähentää.

Kunnostustarpeessa olevia vesistöjä on Suomessa huomattavasti enemmän kuin ne, joiden kunnostamiseen ympäristökeskukset voivat antaa apua. Lapissakin järviä yli sata ja tänä kesänä niitetään vain 12 kohteessa.

Esimerkiksi Ranuan Portimojärvellä vesistön tilaa on parannettu muun muassa niittämällä jo usean vuoden ajan. Niitot jatkuvat tänä vuonna ja toimenpiteet alkavat näkyä jo ranta-asukkaidenkin silmissä.

Vesikasvien niitto on luvanvaraista toimintaa. Pienimuotoisista niitoista riittää ilmoitus vesialueen omistajalle ja ympäristökeskukselle kuukausi etukäteen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme