Mainos
Mainos

Järvien vesikasvillisuutta tutkitaan Savossa

Tutkimusryhmät tutkivat Savossa muun muassa järvien pohjaeläimistöä sekä tekevät koekalastuksia.

Ympäristöasiantuntijat tutkivat loppukesän aikana järvien vesikasvillisuutta Etelä- ja Pohjois-Savossa. Tutkimus on osa humusjärvihanketta, jossa selvitetään laajasti Savossa sijaitsevien pienten järvien tilaa.

Tutkimusryhmä työskentelee kuudella järvellä. Tutkittavat pienet järvet sijaitsevat Pieksänmaan, Leppävirran, Maaningan ja Rautalammin kunnissa.

Pohjois-Savon ympäristökeskus tutkii järvien pohjaeläimistöä. Etelä-Savon ympäristökeskus ja Jyväskylän yliopisto vastaavat levätutkimuksista. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos tekee järvillä koekalastuksia.

Tutkimuksen tavoitteena on saada tietoa järvien vesikasvillisuudesta ja verrata erilaisia työmenetelmiä ja niillä saatuja tuloksia keskenään. Tutkimuksen avulla arvioidaan myös järvien ekologinen tila.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot