Mainos
Mainos

Järvissä ja joissa erittäin lämmintä vettä

Suomen ympäristökeskuksen mukaan järvi- ja jokivesien lämpötilat ovat olleet lähes koko kesän selvästi ajankohdan keskiarvoja korkeammat.

Tilastojen mukaan vedet alkavat jäähtyä yleensä elokuun alussa. Sään on kuitenkin ennustettu lämpenevän tulevalla viikolla. Jos ennuste toteutuu, vesien lämpötila nousee tänä kesänä harvinaisen korkeaksi.

Heinäkuun 20. päivän tienoilla Etelä- ja Keski-Suomen järvissä pintavesi oli 3-4 astetta keskimääräistä lämpimämpää. Pohjois-Suomen vesistöissä lämpötilat olivat 2-3 astetta pitkän ajan keskiarvoja korkeampia. Vedet olivat erittäin lämpimiä jo toukokuussa.

Ympäristökeskuksen pitkäaikaiset pintaveden lämpötilan havaintopaikat sijaitsevat suurissa ja keskisuurissa järvissä. Pintaveden lämpötila mitataan aamuisin kahdeksalta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot