Mainos
Mainos

Jäsenet vaihtuvat ammattiliitoissa

Liitot eivät kuitenkaan myönnä, että jäseniä karkaisi muihin järjestöihin.

Syksyn palkkaneuvottelut ovat aiheuttaneet liikehdintää ammattiliitoissa.

Työntekijät vaihtavat nyt vilkkaasti järjestöjä. Lisäksi ennen järjestöihin kuulumattomat ovat nyt intoutuneet mukaan. Ihmiset ovat halunneet taistella työehtosopimustensa puolesta liittymällä liittoon.

MTV3:n uutiset selvitti viiden valokeilassa olleen ammattijärjestön jäsenmääriä. Ainoastaan Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa on tullut takkiin vuoden alkuun nähden.

Muissakin liitoissa kuitenkin myönnetään, että erohakemuksia tulee jäsenmäärien kasvusta huolimatta.

Tehyn järjestöyksikön johtaja Kirsti Viljakainen toteaa, että muutamia satoja on lähtenyt, mutta kasvua on ollut toiseenkin suuntaan.

Superin pääsihteeri Markku Silvennoisen mukaan joitain kymmeniä jäseniä on eronnut tyytymättöminä tilanteeseen. Hän muistuttaa, että eronneiden joukossa on myös niitä, jotka ovat vaihtaneet alaa.

Liitot eivät suoranaisesti myönnä, että niiden jäseniä karkailisi muihin järjestöihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot