Mainos
Mainos

Jäsenkato jatkuu – seurakunnat karsivat kiinteistöjään

Moni evankelisluterilainen seurakunta harkitsee kiinteistöjen myymistä, kerrotaan kirkkohallituksesta.

Taloussuunnittelupäällikkö Pasi Perander sanoo, että asia on ollut esillä ainakin Kuopiossa, Porissa, Oulussa ja Vantaalla.

Syynä on verotulojen väheneminen. Laskusuunnan arvioidaan jatkuvan myös tulevaisuudessa jäsenkadon vuoksi.

Peranderin mukaan seurakunnat joutuvat ennen pitkää ottamaan kantaa henkilöstönsä määrään.

- Palkkoja tuskin alennetaan, mutta eläköitymiset on pyrittävä hyödyntämään siten, ettei uusia työntekijöitä palkata. Laskennallisesti se on vääjäämätön kehitys.

Myös yt-neuvotteluja saattaa olla edessä. Alkuvuodesta neuvotteluista tiedotti Inari, ja syksyllä sellaiset ovat luvassa Leppävirran seurakunnassa Pohjois-Savossa.

Evankelisluterilaisella kirkolla oli joulukuun lopussa lähes 21 000 työntekijää, kun vielä 1970-luvulla palkollisia oli noin 15 000. Jäsenmäärä on pudonnut parissakymmenessä vuodessa yli 230 000 suomalaisella, selviää Kirkon tilastollisesta vuosikirjasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot