Mainos
Mainos

Jaskari kiistää paritus- ja pahoinpitelyepäilyt

Poliisin esitutkinta asiasta valmistuu muutaman viikon kuluttua. Jaskari kiistää epäilyt, mutta vetäytyy puoluesihteerin tehtävästä esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan ajaksi.

Kokoomuksen puoluesihteeri Harri Jaskari kiistää syyllistyneensä paritukseen ja pahoinpitelyihin. Asia on poliisin esitutkinnassa, jonka on rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan määrä valmistua parin, kolmen viikon kuluessa.

Pahoinpitelystä Jaskaria syyttää hänen entinen naisystävänsä. Tolvasen mukaan ex-naisystävän kuulustelujen perusteella Jaskaria on syytä epäillä myös parituksesta. Pahoinpitelytilanteita epäillään tapahtuneen parin viime vuoden aikana eri puolilla Suomea. Paritusepäilyt liittyvät puolestaan viime kevääseen.

Jaskari kiistää epäilyt. Jaskarin mukaan ex-naisystävä oli tarjonnut seksipalveluja hänen asunnossaan suhteen päätyttyä hänen tietämättään. Pahoinpitelysyytteisiin Jaskari vastaa "suojanneensa itseään".

Jaskari pidättäytyy kokoomuksen puoluesihteerin tehtävästä häntä koskevan esitutkinnan ja mahdollisen syyteharkinnan ajaksi. Puoluevaltuuston oli määrä valita Jaskari huomenna jatkokaudelle.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen aikoo esittää puoluehallitukselle sekä puoluevaltuustolle, että valtuusto nimittää väliaikaiseksi puoluesihteeriksi kokoomuksen eduskuntavaalien kampanjapäällikön Taru Tujunen.

Jaskari on myös nimetty kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalta. Hän ei ole vielä päättänyt, luopuuko ehdokkuudesta. Päätös riippuu tutkinnan kestosta.

Parituksesta voi selvitä sakoilla

Katainen: Puoluesihteeriydestä vetäytyminen paras ratkaisu

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä Harri Jaskarin vetäytyminen puoluesihteerin tehtävistä oli kaikkien kannalta paras ratkaisu.

Kataisen mukaan tehtävän julkisuuden vuoksi myös kokoomukseen olisi kohdistunut suuri paine, jos parituksesta ja pahoinpitelyistä epäilty Jaskari olisi jatkanut puoluesihteerinä tähän kohdistuvan tutkinnan aikana.

- Kokoomus ei kuitenkaan ole osapuoli tässä asiassa, vaan tänä on Harrin omaan elämään liittyvä kysymys, Katainen sanoi.

Katainen ei halunnut kommentoida, mitä tapahtuu, jos Jaskaria vastaan nostetaan syyte tai hänet todetaan syylliseksi. Hänen mukaansa asia arvioidaan uudestaan, jos tilanne kääntyy negatiiviseen suuntaan.

Katainen muistutti, että Jaskari on syytön, kunnes toisin todistetaan. Hän ei uskonut Jaskariin kohdistuvien epäilyjen vaikuttavan kokoomuksen maineeseen tai vaalimenestykseen.

- Uskon, että ihmiset tietävät, että kokoomus ei ole voinut vaikuttaa prosessin mihinkään osa-alueeseen, paitsi jälkihoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme