Mainos
Mainos

Jätelakiin suunnitellaan tiukennuksia

Uuden lain myötä maahantuoja tai tuotteen valmistaja joutuisi huolehtimaan myös sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sekä romutettavien autojen jätehuollosta.

Tuotteen valmistajan tai maahantuojan velvoitetta huolehtia jätehuollosta halutaan tiukentaa. Hallitus valmistelee parhaillaan uutta lakia, jonka myötä järjestetystä jätekuljetuksesta ei enää voisi saada vapautusta. Nykyisin tuottajavastuun piirissä ovat käytöstä poistetut renkaat, keräyspaperi ja osittain pakkaukset.

-Lakimuutoksen myötä tuottajavastuun piiriin saadaan myös käytöstä poistetut ajoneuvot ja kesällä 2005 sähkö- ja elektroniikkalaitteet, kertoo ympäristöneuvos Olli Pahkala ympäristöministeriöstä.

Uuden lain myötä myös kaikkien kiinteistöjen ja omakotiasujien olisi liityttävä järjestettyyn jätekuljetukseen. Maksun suuruus pitäisi suhteuttaa tuotetun jätteen määrään. Suomessa tuotetaan vuosittain yli 85 miljoonaan kiloa jätettä.

Valmisteilla oleva laki muuttaisi myös autojen hinnoittelua, sillä lakimuutoksen myötä autojen romutusmaksut siirtyisivät auton ostohintaan. Näin ajoneuvon viimeinen omistaja pääsisi ilmaiseksi eroon romuautostaan.

Lain on määrä tulla voimaan ensi vuoden alkupuolella.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme