Mainos
Mainos

Jätevesiasetus jakaa mielipiteitä ministerin omassa puolueessakin

Arvostelua jätevesiasetuksesta ryöppyää myös ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk) omasta puolueesta.

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on arvostellut viime aikoina voimakkaasti asetusta. Hän totesi jälleen tänään MTV3:n Huomenta Suomessa, että kahden vuoden jatkoaika jätevesiasetuksen siirtymäaikaan ei ole riittävä.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki esitti eilen useita lievennyksiä kiisteltyyn haja-asutuksen jätevesiasetukseen. Ministeri on valmis antamaan kaksi vuotta lisäaikaa jätevesijärjestelmien hankintaan. Näin ollen uudet puhdistusvaatimukset olisi täytettävä vuoden 2015 loppuun mennessä.

Korhonen arvosteli asetusta Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

- Tässä tehdään järjetöntä ratkaisua. Asetuksen osalta tarvittaisiin kokonaan uudelleenarviointia. Tavoite on hyvä, mutta tällä tavalla sitä ei tulla saavuttamaan, sanoo Korhonen.

Ympäristöministeri Lehtomäen mielestä Korhosen on oikeus mielipiteeseensä.

- Lukuisat kansanedustajaehdokkaat ovat käyttäneet asiasta puheenvuoroja ja se on heidän oikeutensa, totesi Lehtomäki MTV:n uutisille.

Korhonen on aikaisemmin todennut, että keskusta häviää kevään vaalit jätevesikiistan vuoksi.

- Kansanedustajaehdokkaat ovat tietenkin kevään vaaleista huolissaan, mutta uskon, että tuemme säädösten toimeenpanoa parhaiten niin, että yhdistämme voimamme oikean informaation jakamiseksi, emmekä keskity toisarvoisiin seikkoihin, kuittaa Lehtomäki.

Lainmuutosta käsitellään valtioneuvostossa torstaina.

(MTV3)

Katso Jarmo Korhosen puhelinhaastattelu: (Huomenta Suomi 22.9.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot