Mainos
Mainos

Jätteiden kierrätyksestä on tullut kasvavaa liiketoimintaa

Jätteiden hyödyntämisestä on tullut kasvava liiketoiminta-ala Suomessakin. Uusia yrityksiä syntyy noin 20 vuodessa. Kaatopaikoille päätyvästä jätteestä pystyttäisiin hyödyntämään jopa 90 prosenttia, mutta tällä hetkellä hyötykäyttöön menee vain puolet.

Kierrätystä ja jätteiden hyödyntämistä pidetään tulevaisuuden alana ja kasvuodotukset ovat suuret. Suomessakin alalle syntyy jatkuvasti uusia yrityksiä. Maailmanlaajuisesti kierrätysliiketoiminnan arvioidaan kymmenkertaistuvan seuraavien 20 vuoden aikana.

Suomessa on tällä hetkellä ympäristöhuoltoalan yrityksiä lähes 700. Ne työllistävät noin 5 000 ihmistä. Alan liikevaihto on reilut miljardi euroa vuodessa. Kasvun uskotaan jatkuvan.

Esimerkiksi monet metallit ovat loppumassa tai jo loppuneet ja niitä etsitään nyt jopa vanhoilta kaatopaikoilta.

- Luulenpa, että seuraavaksi meillä on optiset lajittelijat, jotta materiaalivirrasta voidaan saada halutut aineet koostumuksen mukaan pois, ennustaa Salon Hyötykäyttö Oy:n toimitusjohtaja Esa Brandt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme