Mainos
Mainos

Jätteiden lajittelu lisääntynyt

Eniten Suomessa lajitellaan paperia ja kartonkia. Suomalaiset keräävät ahkerasti myös biojätettä ja lasia.

Suomalaiset lajittelevat jätteitään aiempaa ahkerammin. Tilastokeskuksen mukaan yhdyskuntajätteistä lajiteltiin viime vuonna hyödynnettäviksi jo 38 prosenttia, mikä on 4 prosenttiyksikköä edellisvuotta enemmän.

Kaikkiaan Suomessa syntyi yhdyskuntajätteitä viime vuonna 2 374 000 tonnia. Määrä oli lähes yhtä suuri kuin edellisenä vuonna. Suomalaiset tuottivat jätettä keskimäärin 455 kiloa henkeä kohden, mikä on huomattavasti vähemmän kuin EU:ssa keskimäärin.

Kotitalouksien osuus yhdyskuntajätteistä vaihtelee jätelajeittain: esimerkiksi sanomalehtipaperista kotitalouksien osuus on jopa yli 95 prosenttia, mutta pakkauskartongissa se jää pienemmäksi.

Eniten suomalaiset lajittelevat paperi- ja kartonkijätettä. Toiseksi eniten kerätään biojätettä ja kolmanneksi eniten lasia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot