Mainos
Mainos

Jättiläisampiaiset vallanneet Suomen

Normaaliampiaisen suurempia lajitovereita on havaittu eniten Itä-Suomessa. Asiantuntijan mukaan laji on tullut Suomeen jäädäkseen.

Harvinaisen suurikokoiset pensasampiaiset ovat herättäneet ihmetystä eri puolilla Suomea.

Huomattavasti tavallisia ampiaisia isommat hyönteiset ovat saapuneet maahan Venäjältä. Erityisesti pensasampiaiset ovat olleet riesana itäisessä Suomessa.

Luonnontieteellisen keskusmuseon museomestari Jaakko Kullberg kertoo kuitenkin MTV3:lle, että isokokoisia pensasampiaisia on levinnyt jo yli Etelä-Suomen.

- Niitä oli viime viikolla lounaissaaristossakin. Havaintoja on tehty Kainuuta ja länsirannikon Kokkolaa myöten, Kullberg toteaa.

Pensasampiaiset ovat Kullbergin mukaan lajina tulleet Suomeen jäädäkseen, ja mikäli säät jatkuvat lämpiminä, ampiaiskanta todennäköisesti kasvaa.

Ison kokonsa vuoksi pelottavan oloiset pensasampiaiset eivät ole erityisen vaarallisia: Itse asiassa pensasampiaiset ovat Kullbergin mukaan hieman pienempiä lajitovereitaan rauhallisempia.

Syytä pensasampiaisten massavaellukselle Suomeen ei toistaiseksi tiedetä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme