Mainos
Mainos

Jättimäinen lääkekilpailutus alkoi

Jättimäinen lääkekilpailutus on alkanut Suomessa.

Mediuutisten mukaan Helsingin ja Uudenmaan sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirit kilpailuttavat ensimmäistä kertaa yhdessä lääkehankintojaan. Kyse on kaikkiaan 430 miljoonan euron arvoisesta hankinnasta tukkuohjehinnoin laskettuna.

Mainittujen lisäksi yhteishankinnassa on mukana Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen neljä sairaanhoitopiiriä eli Päijät- ja Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa sekä Vaasa. Kilpailutus koskee sairaanhoitopiirien lääkkeitä ensi ja seuraavana vuonna.

Muissakin sairaanhoitopiireissä kilpailuttaminen koskee pääsääntöisesti hankintoja kahdelle seuraavalle vuodelle. Sen sijaan Pohjois-Pohjanmaalla hankinnat tehdään kolmeksi vuodeksi.

Lääkkeet muodostavat merkittävän osan sairaanhoitopiirien kustannuksista. Yhteishankinnoista on odotettavissa hintaetu, joka tulee suuresta ostovolyymista. Lisäksi yhteistyöllä päästään yhtenäiseen lääkevalikoimaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot