Mainos
Mainos

Jättisaaliin vetänyt Kike Elomaa: Salkkua ei ole vielä mietitty

Perussuomalaisten ääniharava, entinen kehonrakentaja, näyttävä blondi Kike (Ritva) Elomaa aloittaa kansanedustajana jättimäisen äänisaaliin saatuaan.

Hän tulee olemaan yksi seuratuimmista kansanedustajistamme – mahdollisesti jopa ministeri, jos perussuomalaiset menee hallitukseeen.

– Emme ole Timo Soinin kanssa vielä miettineet minulle ministerin salkkua. Puhuin Timon kanssa juuri äsken kun lähdin Helsingistä kohti Turkua. Näihin asioihin en vielä voi sanoa mitään, Elomaa sanoo.

Pilkka ei pelota, pahempaakin on nähty

Kike Elomaa ei pelkää julkista ryöpytystä, mollaamista eikä pilkkaa, jota hän todennäköisesti tulee osakseen saamaan.

– Se on pientä verrattuna siihen henkiseen ryöpytykseen minkä kävin läpi 30 vuotta sitten, kun kaikki kehonrakennustittelit tulivat samana vuonna. Muutenkin matkan varrella on ollut kaikenlaista ryöpytystä, toteaa Elomaa.

Moni epäilee osaako politiikan ulkopuolelta eduskuntaan ponnistanut nainen oikeasti hoitaa Suomen kansan asioita?

- Timo Soini pyysi minut 6,5 vuotta sitten perussuomalaisiin. Olen ollut varapuheenjohtajana Varsinais-Suomessa toista kautta ja naisten hallituksessa toista kautta, ei tämä ihan uutta ole minulle tämä politikointi, hän vastaa epäilijöille.

Elomaa muistuttaa toimineensa monessa ammatissa ja keränneensä kokemuksia ja tietoa politiikasta pienestä pitäen. Hänen isänsä Arvo Sainio oli SMP:n (Suomen maaseudun puolue) kansanedustajana 1970-luvulla.

– Ei kai siinä voi olla epäilystä, että osaanko hoitaa kansan asioita eduskunnassa. Olen toiminut muun muassa röntgenhoitajana ja olen pitänyt terveysluentoja.

– Politiikka on sellaista, että se on minussa ollut lapsesta isän perintönä. Isälleni tein vaalityötä jo 40 vuotta sitten.

Blondin roolissa kesällä, kansanedustajan syksyllä

Viihdealalla pitkään keikkaillut Kike Elomaa sanoo esiintyvän taiteilijan työn hidastaneen hänen poliittista etenemistään.

– Ammattini on ollut sellainen, että en ole pystynyt olemaan poliittisesti esillä, koska keikat olisivat loppuneet siihen, mutta ei se sitä mielenkiintoa ja tiedon keräämistä ole estänyt.

Elomaa on kiinnitetty ensi kesäksi Samppalinnan kesäteatteriin Turkuun blondin rooliin. Hän uskoo selviytyvänsä kesän tuplabuukkauksesta kunnialla.

– Kesäteatteri sovittiin jo vuosi sitten, eikä siitä voi luistaa. Määrätyt päivät on jo sovittu, ja ne täytyy nyt sovitella. Syksyllä vasta alkaa kansanedustajan varsinainen työ, ja elokuussa teatteriesitykset ovat jo ohi, että eiköhän tästä selvitä sanoo Elomaa.

Uusi eduskunta kokoontuu vuoden 2011 valtiopäiville ensi viikon keskiviikkona eli 27.4.2011.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 18.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme