Mainos
Mainos

Jauhekirjeet omaan arvoonsa

Sisäministeriön poliisiosasto valmistelee linjausta jauhekirjelähetysten tutkintaan ja käsittelyyn. Väli-Suomen sanomalehtien mukaan kotimaasta lähetettyyn epäilyttävään kirjeeseen suhtauduttaisiin kuin puhtaaseen postilähetykseen. Ulkomailta saapuvat epäilyttävät kirjelähetykset sen sijaan tutkittaisiin edellenkin.

Poliisitarkastaja Hannu Hannulan mukaan linjaus on tarkoitus esitellä sisäministeri Ville Itälälle jo tällä viikolla. Hannula sanoo, että poliisi ja muut viranomaiset ovat tulleet siihen tulokseen, että kotimaassa lähetetyt jauhekirjeet ovat olleet pääasiassa karkeaa pilaa. Suomessa jauhekirjeitä on tähän mennessä tavattu reilut kolme sataa.

-Ei ole mitään syytä epäillä, että kotimaasta lähetetyissä, epäilyttävissäkään kirjeissä olisi pernaruttoitiöitä. Siksi nykyisenlaista tutkintakäytäntöä olisi järkeistettävä, Hannula sanoo.

Hannulan mukaan ulkomailta saapuvat epäilyttävät kirjelähetykset tutkittaisiin sen sijaan pääosin nykykäytännön mukaan. Jos lähetyksen vastaanottaja epäilee lähetyksen sisältöä, hän voi ottaa yhteyden paikallispoliisiin. Poliisi avaa lähetyksen asianmukaisesti varustautuneena ja välittää sisällön tutkittavaksi Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitokseen Eelaan.

Hannula uskoo, että normaaliin postiliikenteeseen päästään jo ensi viikolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme