Mainos
Mainos

Jauhekirjeet sotkevat postin kulkua ympäri maata

Jauhekirjeet ja niiden epäilyt sotkevat postin käsittelyä ja kulkua eri puolilla Suomea. Epämääräiset kirjeet ovat jopa pysäyttäneet postinlajittelun ja jakelun Jyväskylässä, Seinäjoella, Kotkassa, Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Joensuussa ja Mikkelissä.

Pelkästään pääkaupunkisedulta on toimitettu viranomaisten tutkittavaksi 150 kirjelähetystä niiden epäilyttävyyden vuoksi.

MTV:n ja Kluuvin kauppakeskuksen tiloista eilen löydetyistä jauhelähetyksistä ei alustavissa tutkimuksissa ole Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksen mukaan löytynyt pernaruttoa.

Jauhekirjeet pysäyttivät lajittelun Jyväskylässä

Postin lajittelu ja jakelu on keskeytynyt Jyväskylän postiterminaalissa kahden jauhekirjeen vuoksi. Töiden keskeytys heijastuu valtakunnallisesti postin kulkuun, sillä Jyväskylän terminaali on postinkulun solmukohta.

Jakelulinjalta löytyi eilen illalla kaksi epäilyttävää kirjettä. Yöllä terveysviranomaiset kielsivät kokonaan työskentelyn terminaalissa. Jakelukeskuksen palveluksessa on yhteensä 200 ihmistä, joista parikymmentä olisi tullut tänään aamuvuoroon. Terminaali ottaa vastaan vuorokaudessa noin 40 rekkalastillista postia, mutta yöstä lähtien autot jouduttiin käännyttämään lähtöpaikkakunnille.

Alustavassa poliisitutkimuksessa on todettu, että kirjeissä on jotakin jauhetta. Jauhekirjeet lähetetään tarkempiin tutkimuksiin Helsinkiin.

Epäilyttäviä kirjeitä myös Kotkassa ja Lappeenrannassa

Kotkan poliisi tutkii tänään sille toimitettua ulkomailta lähetettyä kirjettä. Lappeenrannassa poliisille on tuotu tutkittavaksi pesuainepussi.

Kotkan poliisi epäilee tutkittavaksi tuotua kirjettä aiheettomaksi hälytykseksi. Kirje kuitenkin tutkitaan määräysten mukaisesti ja sen alkuperä sekä sisältö selvitetään. Lappeenrannan poliisille toimitti vanhempi naishenkilö tutkittavaksi valkoista ainetta sisältävän pussin. Se todettiin pesuainetta sisältäneeksi näytteeksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme