Mainos
Mainos

Jäykkäkouristusrokotuksen uusiminen unohtuu usein

Aikuisten ainoan perusrokotuksen, eli jäykkäkouristuksen uusiminen unohtuu monelta. Nykyisin rokotustiedot ovat hajallaan esimerkiksi neuvoloissa, eri terveyskeskuksissa ja armeijassa.

Kansanterveyslaitoksessa on kehitteillä rokotusrekisteri, josta voisi itse tarkistaa rokotustensa voimassaolon. Ongelma on tähän saakka ollut, että eri terveyskeskuksien keräämien tietojen kokoaminen yhtenäiseen rekisteriin on hankalaa.

- Kun pyritään sähköiseen potilastietojärjestelmään, niin rokotusrekisteri sen osana on jo yksinkertaisempi toteuttaa, kertoo Kansanterveyslaitos rokoteosastoston erikoistutkija Tuija Leino.

Jäykkäkouristus on Suomessa harvinainen, mutta tehokkaasta rokotusohjelmasta huolimatta tapauksia on muutamia vuodessa.

Suomalaisilla on testausten perusteella jäykkäkouristusta vastaan hyvin vastustuskykyä. Iäkkäämmät naiset ovat kuitenkin voineet jäädä kokonaan rokottamatta. Jäykkäkouristusrokote suositellaan uusimaan kymmenen vuoden välein.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme